Pénze után fut az osztrák vasúttársaság

Hírösszefoglaló
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) vezetése vizsgálja, hogy visszakaphatná-e a MÁV Cargóért (Rail Cargo Hungaria) fizetett vételár egy részét – írta meg nem nevezett források alapján pénteken a Format című osztrák hetilap. A távirati iroda közlése szerint a cikkben azt írják, az ÖBB-n belül vitatják, hogy a „súlyosan veszteséges” vállalat megérte-e a 102,5 milliárd forintos árat. Christian Kern, az ÖBB élére néhány hónapja kinevezett új vezérigazgató ezért azt vizsgálja, visszakérhető-e szavatosság jogcímén, elégtelen tájékoztatásra hivatkozva a pénz egy része. A MÁV Cargóért fizetett, majd az azóta ráköltött összeget – ami osztrák számítások szerint összesen 732 millió euró – Ausztriában már korábban is bírálták.
A GYSEV Zrt. és a MÁV közötti együttműködési tervekről írt pénteken egy osztrák napilap.
Egy másik osztrák lap, a Der Standard arról írt, hogy értesülésük szerint 2011-ben létrejöhet az együttműködés a teherszállításban a MÁV és a GYSEV között. A lap szerint a 65 százalékban magyar, 28 százalékban osztrák állami tulajdonban lévő GYSEV az ÖBB versenytársává válhat a magyar vasúti árufuvarozási piacon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.