Pest megye autósai a legaktívabbak

Erdősi Csaba
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újból közzétette az erre kötelezett hét biztosító szombaton a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítása (kgfb) egyes elemeit a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteki határozatai szerint. A felügyelet a korábbi tájékoztatókban több szabálytalanságot is talált, s emiatt több esetben pénzbírságot is kiszabott.
Időközben a Biztosítás.hu szakportál felméréséből kiderült, hogy várhatóan valamivel több mint 1,5 millió autós vált biztosítót ebben a szezonban. A megyék közül a legaktívabbnak Pest megye látszik (itt várhatóan az autósok mintegy 75 százaléka vált majd), ezt követi Budapest 66, majd Fejér megye 64 százalékos aránnyal. Az utolsó helyeken Szabolcs-Szatmár-Bereg és Békés megye található, ahol az autósok alig harminc százaléka választ új biztosítót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.