PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szív bűnei
Új Színház. Író: Beth Henley. Rendező: Bagó Bertalan. Bemutató: november 12.
A három különös nővér hosszú idő után ismét találkozik, felelevenednek a gyerekkori emlékek, sérelmek. S lassan megérti mindenki, miért tűnnek mindhárman olyan furcsának.

Ármány és szerelem
Miskolci Nemzeti Színház. Író: Friedrich Schiller. Rendező: Korognai Károly. Bemutató: november 12.
Ferdinánd beleszeret a szép, polgári származású Lujza Millerbe. A lány apja nem nézi jó szemmel az előkelő fiú udvarlását, lányát Wurmnak, a herceg titkárának szánja. A lány azonban Ferdinándot szereti, ezért Wurm alattomos módszerekkel próbálja vetélytársát kiütni a nyeregből.

Ibsent a nappalimba!
Dollár Papa Gyermekei. Bemutató: november 14.
A színház házhoz megy. Budapest különböző kerületeiben, önként felajánlott otthonokban találkozhatnak a nézők az Ibsen Hedda Gablerjéből készült előadással. A jelentkezéseket az [email protected] e-mail címen várják.

Orosz lekvár
Kecskeméti Katona József Színház. Író: Ljudmila Ulickaja. Rendező: Szász János. Bemutató: november 12.
Az orosz lekvártól sokan várják a megváltást, de hiába próbálkoznak, nem sikerül tökéletesre. Talán, mert túl sokan bábáskodnak körülött.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.