Radikális változtatásra készül az MSZP

Munkatársunktól
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy rendezi át a kormány az országot, ahogy „azt mi nem akarjuk”. Ami most folyik, arra nem kapott a kabinet felhatalmazást – fejtette ki az MSZP baloldali tömörülés platformjának szombati tanácskozásán Kiss Péter. Úgy látják, a kormánypártok elfogadhatatlan átcsoportosítást hajtanak végre a társadalom szegény és szerény körülmények között élő polgárai kárára és a gazdagok további gazdagítására.
Kiss Péter szocialista politikus szerint erős felhatalmazása van ugyan a jobboldali kabinetnek, de véleménye szerint nem erősebb, mint amit az MSZP és az SZDSZ kapott 2006-ban. Az értekezleten a szocialisták egyetértettek abban, hogy a kormány a magánnyugdíjpénztárak átalakításával, és az AB hatáskörének megnyirbálásával „lopakodva tör diktatúrára”, ami ellen minden lehetséges eszközzel fellépnek.
– Ha Kiss Péter nem vette volna észre, idén áprilisban és októberben az emberek kétszer is világossá tették, hogy egyáltalán nem érdekli őket, mit akar az MSZP. A kormánypártok mandátuma pedig épp arra vonatkozik, amibe bele is kezdtek, és ami teljesen más, mint amit a szocialisták csináltak az elmúlt nyolc évben – olvasható Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő válaszközleményében. A fideszes politikus közölte, a választói akarattal összhangban a gazdaság talpra állítása, munkahelyteremtés, adócsökkentés, a pofátlan végkielégítések megadóztatása, a nyugdíjak megvédése a kormány feladata.
A tömörülés tanácskozásán egyébként kiderült, az MSZP-n belül radikális változásokat szeretnének. Balogh András elnökhelyettes közölte, értékelik a tavaszi választás utáni helyzetet és a kormány politikai habitusát, előkészítik a párton belüli radikális változtatások programját. – A program összefoglalása, hogy az MSZP a nemzeti érdekek, értékek és érzelmek egyértelmű vállalója akar lenni – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.