Repülőgéptestek készülnek Somogyváron

2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másfél év múlva már a levegőbe emelkedhet az első hidroplán a volt somogyvári tsz-major mellől. Egy amerikai érdekeltségű magyar cég ugyanis járműipari beruházásba kezd az alig kétezer lelkes, Balaton közeli faluban.
– A leghátrányosabb helyzetű kistérségek egyike vagyunk, így lehetőségünk nyílt arra, hogy elkülönített pénzeket megpályáztassunk gazdaságfejlesztésre. Egy járműipari fejlesztésekkel foglalkozó nemzetközi cég magyar részlege 460 millió forintnyi pályázati pénzhez jutott, és ehhez ugyanannyit vállalt önrészként a majd háromszáz embert foglalkoztató, repülőgép- és hidroplántörzseket, illetve ugyancsak könnyűszerkezetes autóbusz-karosszériákat gyártó ipartelep megépítéséhez – mondta lapunknak Móring József Attila KDNP-s országgyűlési képviselő, Somogyvár polgármestere. – Csaknem félszáz intézmény fenntartójaként ez idő szerint a megyei önkormányzat Somogy legnagyobb foglalkoztatója, ám ez a cím hamarosan Somogyvárt illeti meg – mondta az ipartelep alapkövének elhelyezésekor Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.
A somogyvári beruházás abból a szempontból is örvendetesnek nevezhető, mert Somogyban nagyon rossz a foglalkoztatás helyzete. A legutóbbi adatok szerint a megyében 24 ezer álláskeresőt tartanak nyilván, és 17,6 százalékos a munkanélküliség aránya. Három kistérségben a munkanélküliségi ráta tartósan húsz százalék fölött van: a csurgóiban és a barcsiban a 25 százalékot is meghaladja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.