Röviden

R. Kiss Kornélia
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikert aratott Kurtág Párizsban
Nagy sikert aratott kedden Kurtág György zeneszerző a műveiből rendezett koncerten a párizsi Garnier Operában, ahol feleségével, Kurtág Márta zongoraművésszel együtt maga is fellépett. Kurtág György és felesége a koncert első felében a zeneszerző Játékok című művéből adott elő részleteket, amelyek zenei rendezője a házaspár fia, ifjabb Kurtág György és Lengyelfi Miklós volt. A párizsi őszi fesztivál alkalmából most először csendült fel Franciaországban Kurtág Colinda-balladája. A művet Cornel Groza dirigálta, a tenorszólóban közreműködött Ovidiu Daniel, valamint az Olivier Cuendet vezette Musikfabrik együttes. (MTI)

Ritka műtárgyakat árverez a BÁV
Ismét az ékszereké lesz a főszerep a BÁV 57. őszi művészeti aukcióján november 9-től 11-ig, de más műtárgycsoportok is különleges darabokkal képviseltetik magukat a budapesti Bécsi utcai aukciós házban, ahol vasárnapig az érdeklődők is megtekinthetik azokat. Köztük olyan műkincsek is szerepelnek, mint Vaszary János és Mednyánszky László festményei, vagy az akár másfél millió forint értékű Zsolnay kerámiák. (R. K. K.)

Moholy-Nagy László Berlinben
A fény művészete címmel mutatja be a közönségnek Moholy-Nagy László életművének jelentős részét a berlini Martin Gropius Bau. A rendezők célul tűzték ki, hogy a festészet, fotográfia, díszlettervezés, film és grafikai tervezés terén egyaránt otthonosan mozgó művész életművének minél több szeletét mutassák be.
A kiállítás anyagát harminc különböző múzeum, illetve magángyűjtemény bocsátotta a Martin Gropius Bau rendelkezésére. A tárlat január 16-ig látható a berlini Martin Gropius Bauban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.