Röviden

Nagy Áron
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Büntetlenek
Elutasította tegnap az ügyészség a Biszku Béla és társai ellen emberiség elleni bűncselekmények miatt tett feljelentést. A hatóság igazán várhatott volna egy napot a döntéssel: ma november 4. van.

Szmogriadó lehet Budapesten
Egyelőre nincs szükség arra, hogy szmogriadót rendeljenek el Budapesten – közölte tegnap Tarlós István főpolgármester, aki azonban nem zárta ki, hogy a tájékoztatási fokozat ma vagy holnap életbe léphet. A riadónak két fokozata van, a tájékoztatásit követi a riasztási. Tarlós arra kérte a főváros környezetvédelmi ügyosztályát, folyamatosan figyeljék a mérési adatokat. (MTI)

Maffiózókra csaptak le Olaszországban
A nápolyi maffia ötven tagját, számos vezetőjét és négy, a Camorrával kapcsolatban álló rendőrt vettek őrizetbe tegnap Dél-Olaszországban, Szicíliában ugyanakkor további 47 gyanúsítottat, köztük politikusokat, vállalkozókat tartóztattak le a hatóságok. (MTI)

Mégsem végezték ki az iráni asszonyt
Tévedett a Nemzetközi Bizottság a Megkövezés Ellen nevű szervezet, tegnap mégsem végezték ki Iránban a házasságtörés és gyilkosság miatt halálra ítélt asszonyt, Szakine Mohammadi Astianit. A vád szerint a 43 éves nő férje rokonával folytatott viszonyt, majd kábítószer hatása alatt segédkezett a férfinak egy emberölésben. (N. Á.)

Lengyel alpinisták ausztriai tragédiája
Holtan találtak tegnap arra a két lengyel hegymászóra, akik az osztrák Alpokban, a Grossglockner hegycsúcs közelében tűntek el a napokban. Harmadik szerencsétlenül járt társuk holttestére még vasárnap bukkantak rá a hegyi mentők. Az eredetileg öttagú csoport még szombaton indult útnak a 3798 méteres csúcs felé, de kettéváltak. A mentőalakulatokat a két másik hegymászó riasztotta. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 16, 24, 25, 26, 27, 34, 35. Második sorsolás: 7, 11, 12, 19, 23, 26, 29. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.