Röviden

MTI
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukaresti vétó
Veszélybe került a romániai magyar diákok számára több jogot biztosító, a bukaresti kormány által elfogadott oktatási törvény kihirdetése, miután a román alkotmánybíróság tegnap a jogszabály megvitatására kötelezte a parlamentet. Markó Béla kormányfőhelyettes (RMDSZ) a döntés nyomán leszögezte: a nemzeti kisebbségi jogok szavatolása terén történő előrelépés
alapvető feltétele a magyar alakulat kormányzati részvételének. (R. Sz.)

Márkahűség
Közel kilenc évvel az euró bevezetése után még mindig több mint 10 milliárd német márka van a háztartásoknál a Német Bankszövetség szerint.
A szervezet becslése szerint nagyjából 7 milliárd márka érme formában, 6,6 milliárd pedig bankjegyekben fekhet el a németországi háztartásoknál. A pénzt a német nemzeti bank fiókhálózatában korlátlan ideig be lehet váltani. (MTI)

Izraeli légicsapás
Egy pilóta nélküli repülőgépről kilőtt izraeli rakéta okozta azt a tegnapi gázai detonációt, amit korábban autóba rejtett, idő előtt felrobbant pokolgépnek tulajdonítottak. Egy jeruzsálemi közlemény szerint
az izraeli hadsereg egy radikális iszlamista csoport, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik szövetségesének tartott Iszlám Hadsereg vezetőjével, a 27 éves Mohammad Dzsamal al-Nimnimmel végzett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.