Röviden

MTI
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

NATO-vita az európai rakétarendszerről
Brüsszel. Nyílt török–NATO összeütközés lehet Brüsszelben, amiért Törökország nem hajlandó Iránt nukleáris fenyegetésnek tekinteni. A NATO-vezetők november 19-i, lisszaboni csúcsán várható, hogy döntsenek arról a rakétapajzsról, amelynek célja az Irán állítólagos fenyegetése elleni védelem. Ankara annak fejében támogatná a tervet, hogy a NATO-dokumentum nem említi Iránt. Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár közben tegnap közölte, Oroszország és a NATO azonnal megkezdheti az együttműködést a rakétavédelem kiépítésében. (L. I.)

Ukrán óvás
Beregszász. Kárpátalján a hét végi helyhatósági választásokon vezető hatalmi pozíciókat szerzett szélsőjobboldali Szvoboda párt megóvta a Beregszászon múlt vasárnap megtartott, a város történelmi magyar nevének visszaállítására igent mondó, érvényes helyi népszavazás eredményét. A párt szerint a szavazólap három ponton is sértette az ukrán törvényeket, például hogy az ukrán mellett magyar nyelvű szöveg is szerepelt rajta. (MTI)

Elhunyt Csernomirgyin
Moszkva. 73 éves korában tegnap elhunyt Viktor Csernomirgyin volt orosz miniszterelnök, aki 1992-től 1998-ig volt Oroszország miniszterelnöke, 2001 és 2009 között Ukrajnában dolgozott nagykövetként, ezt követően elnöki tanácsadóként tevékenykedett. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.