Röviden

MTI
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai bravúrja
A párizsi vívó-világbajnokság tegnapi selejtezőiben női párbajtőrben Budai Dorina és Antal Edina is feljutott a 64-es főtáblára a kiemelt Szász Emese mellé. Budai a sorsdöntő aszszójában a tavalyi, antalyai vb-n bronzérmes ukrán Pocskalovát 15-8-ra győzte le. A férfi kardozóknál négy magyar van a főtáblán, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Nemcsik Zsolt kiemelt, Iliász Nikolász pedig sikeresen selejtezett. A férfi tőrözők versenyében Bíró Péter, Berjozkin Anton és Gátai Róbert jutott be a 64 közé. (F. T.)

Kezdődik a 13. forduló
A Kecskemét–Újpest (17.00) és a Honvéd–Győr (19.00) mérkőzésekkel ma megkezdődik a labdarúgó NB I 14. fordulója. (MTI)

Merész kapitány
Az eddigi utánpótlás-kapitányt, Merész Andrást bízta meg a női válogatott irányításával a Magyar Vízilabda-szövetség elnöksége. A Petrovics Mátyást váltó szakember feladatát a fiataloknál két olimpiai bajnok, Székely Bulcsú és Vári Attila veszi át. (MTI)

Szegedi kudarc
A női kosárlabda Európa-kupa 2. fordulójában, az L csoportban: Szeged–Gran Canaria 72-75. (MTI)

Közös pályázat
A Magyar és a Horvát Kézilabda-szövetség kifejezte azon szándékát, hogy közösen pályázzon a 2014-es női Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerésére. (MTI)

Felújítják
Czene Attila sport szakállamtitkár bejelentette, hogy felújítják a Kisstadiont. (MTI)

Pilibaitis kerettag
A Győr játékosa, Linas Pilibaitis is tagja a Magyarország elleni november 17-i mérkőzésre készülő litván labdarúgó-válogatottnak. (MTI)

Vándortárlat
A Magyar Tornaszövetség 125 éves történetét, sikereit eleveníti fel az a vándorkiállítás, amely csütörtökön nyílt meg a Magyar Sport Házában. (MTI)

Hamis Briggs
A területileg illetékes ausztrál állami bokszbizottság 75 ezer dolláros büntetéssel sújtotta a profi nehézsúlyú Paul Briggset, amiért megítélése szerint hamis mérkőzést vívott júliusban az IBO szervezet világbajnoki címéért a szintén ausztrál Danny Greennel. A most zárult vizsgálat fő megállapítása szerint Briggs idegállapota, fizikai felkészültsége – azazhogy éppenséggel felkészületlensége – nem tette volna lehetővé, hogy ringbe lépjen, ennek dacára bokszolt, és bár alig 29 másodperc alatt veszített is, 200 ezer dollárt kapott a fellépéséért. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.