Röviden

MN
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Együtt a könyvelők az adótanácsadókkal
Magyar Adótanácsadók és Könyvelők Szövetsége (MAX) néven közös csúcsszervezetet hozott létre négy szakmai szervezet, amelynek elnökévé Zara Lászlót, az adótanácsadók egyesületének elnökét választották. A MAX alapító okiratát csütörtökön, a sajtó jelenlétében írták alá az alapítók – a Könyvelőirodák Országos Szövetsége, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesülete, a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete és a Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete – képviselői. A szervezet fontosnak tartaná a vállalkozások adóterheinek csökkentését. (MTI)

Már nincs szó az MKB-fúzióról
Mindössze hatheti tárgyalás után abbahagyta a fúzióról szóló megbeszéléseket két németországi tartományi bank, a WestLB és a BayernLB, a magyar MKB Bank Zrt. (MKB) anyavállalata. A BayernLB csütörtöki közlése szerint a tárgyalásokat azért szüntették be, mert a lehetséges fúzió gazdasági előnyei – összehasonlítva a továbbra is önállóan működő BayernLB jövedelemtermelő képességével – nem tudják felülmúlni egy ilyen nagyságrendű fúzióval kapcsolatos tipikus kihívásokat. A WestLB közleménye szerint sajnálattal vette tudomásul, hogy abbamaradtak a bank számára a már korai szakaszban is ígéretesnek tuno tárgyalások. Mindamellett a bank folytatja a partnerkeresést. (MTI)

Kinevezték a GVH új vezetőit
Hivatalosan is átvehették kinevezési okmányaikat a Gazdasági Versenyhivatal új vezetői a köztársasági elnöktől tegnap. Juhász Miklóst (képünkön balra), a testület elnökét, Tóth András és Horváth Zoltán elnökhelyetteseket, Váczi Nórát és Zlatarov Lászlót, a versenytanács tagjait Schmitt Pál a Sándor-palota tükörtermében fogadta. (MN)

Sztrájk készül a Rail Cargónál
Nem kerülhető el a sztrájk a Rail Cargo Hungarianál (RCH), az osztrák tulajdonos képviselője a csütörtöki konzultáción ugyanis nem vonta vissza a magyar leányvállalatánál korábban bejelentett csoportos létszámleépítést – közölte a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete. Közleményük szerint a Rail Cargo Austria igazgatósági elnöke újabb elbocsátások tényét erősítette meg: az RCH jövőre 929 fizikai és 80 szellemi munkakörben dolgozótól válna meg. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.