Röviden

MN
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lovagkereszt Bródy Verának
A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét veheti át ma Bródy Vera báb-, díszlet- és jelmeztervező a Párizsi Magyar Intézetben. Az 1968 óta Párizsban élő, de a hazai bábművészettel mindmáig élő kapcsolatot tartó alkotó a kitüntetést a magyar színházművészet nemzetközi megismertetése érdekében végzett sokoldalú munkásságért kapja. (MTI)

Benyhe János temetése
A Kerepesi temetőben november 9-én délelőtt fél 11-kor helyezik végső nyugalomra Benyhe Jánost. A József Attila-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjével kitüntetett műfordító, irodalomtörténész október 23-án, 84 éves korában hunyt el. Benyhe János a francia és spanyol irodalom számos művét fordította magyarra. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.