Röviden

MN
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Drasztikus fővárosi csatornadíj-emelés?
Jövő januártól elkerülhetetlen a csatornadíjak drasztikus emelése az előző városvezetés gazdaságpolitikája miatt – mondta lapunknak Atkári János, Tarlós István pénzügyi tanácsadója. Lapunk úgy tudja, hogy a díjemelés mértéke jelentősen meghaladhatja az ötven százalékot is. (MN)

Büntetnék az áthárítást
A Jobbik azt javasolja, hogy a válságadókat a fogyasztókra hárító bankok, biztosítótársaságok és áruházláncok magyarországi működése átmenetileg felfüggeszthető legyen. Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő kifejtette: átfogó fogyasztóvédelmi szabályozásra van szükség, amely lehetővé teszi az áremelések folyamatos vizsgálatát, s ha azok mértéke nagyobb az elfogadhatónál, megengedi a cégek működésének felfüggesztését. (MTI)

Nem perel tovább a Kenézy kórház
Nem perel tovább a Kenézy kórház, elfogadják a kormány által megítélt nyolcszázmillió forintot. Erről döntött tegnap a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat. A 2003-as megszorítások miatt a megyei kórházak sorában a Kenézy szenvedte el a legnagyobb érvágást, így négymilliárd forint kár érte az intézményt, amiért három másik kórházzal együtt pert indított az állam ellen. (D. M.)

Pontosítás
A Végkielégítések 2010 című, október 27-i cikkünkben tévesen szerepelt, hogy Kling István vízügyi helyettes államtitkár illetményen felüli juttatást vett fel. Mivel állami vezetői megbízatása jogfolytonos, így
kormányváltáskor nem kapott semmilyen végkielégítést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.