Röviden

MTI
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Halhatatlan Kemény
Májusban Kemény Dénest beiktatják a vizes sportági Hírességek csarnokának (International Swimming Hall of Fame) tagjai közé. A magyar férfi vízilabda-válogatottat három olimpiai bajnoki címre vezetett szövetségi kapitány beválasztásának hírét Bruce Wigo, a Fort Lauderdale-i intézmény igazgatója tudatta tegnap. (MTI)

Két fájó búcsú
A párizsi vívó-vb tegnapi selejtezői során férfi párbajtőrben Boczkó Gábor és Imre Géza magabiztosan jutott fel a 64-es főtáblára, Somfai Péter és Pádár Tamás kiesése viszont kellemetlen meglepetés. Női kardban Nagy Orsolya, Benkó Réka, Pető Réka és Várhelyi Anna egyaránt sikeresen selejtezett, női tőrben Mohamed Aida, Knapek Edina és Kreiss Fanny csatlakozott a kiemelt Varga Gabriellához, Mohamed veretlenül. A 64-ben Varga és Kreiss egymás ellen vív. (F. T.)

Galambos menetel
A könnyűsúlyú egypárok között Galambos Péter hétfői előfutama után megnyerte tegnapi középdöntőjét is, s ezzel bejutott a holnapi hatos fináléba az új-zélandi evezős-vb-n. (MTI)

Középmezőnyben
Talmácsi Gábor a 11., illetve a 16. időt érte el a Moto2 kategória tegnapi szabadedzésein a gyorsaságimotoros-vb Valenciai Nagydíján. A 125 kcm-esek között Sebestyén Péter 29. és 23. lett
a gyakorlásokon. (MTI)

Tíz, tizenegy
Jégkorong Mol-liga: Vasas–Fehérvár 5-1, Dunaújváros–FTC 11-3, Miskolc–Újpest 10-0, Csíkszereda–Brassó 2-1. (MTI)

Carlsen kihagyja
A volt világranglista-vezető norvég Magnus Carlsen nem indul harcba a sakkvilágbajnoki címért, mert szerinte sportszerűtlen a lebonyolítás. A 19 éves nagymester úgy jellemezte a tornáig vezető utat, mintha a spanyol labdarúgó-válogatottnak már most biztos helye lenne a 2014-es vb-n. (MTI)

Vettel duplázott
A pontversenyben 4. német Sebastian Vettel (Red Bull) autózta a legjobb időt mindkét tegnapi szabadedzésen a Forma–1-es autósgyorsasági-vb utolsó előtti, brazíliai állomásán, Sao Paulóban. (MTI)

Mezei futó Eb itthon
Magyarország rendezheti a 2012-es mezei futó Eb-t – döntött tegnap az európai atlétikai szövetség Lisszabonban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.