Röviden

MTI
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Katolizáló püspökök
Az anglikán egyház öt püspöke jelezte, hogy a katolikus egyház tagjává kíván válni, élve a Vatikán által hivatalosan felkínált lehetőséggel. A Vatikán tavaly jelentette be azt a kezdeményezést, amely lehetővé teszi, hogy az egyházukkal elégedetlen, áttérni kívánó anglikán hívek protestáns örökségük és liturgiájuk egyes elemeinek megőrzésével együtt is teljes hitközösséget vállalhassanak a római egyházzal. (MTI)

Talpra álló turizmus
Minden jel arra utal, hogy magához tér a magyarországi turizmus; a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint szeptemberben 6,2 százalékkal nőtt a belföldi és a külföldi vendégek által a hazai szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma. Több turista érkezését is regisztrálták, a növekedés 6,3 százalékos. Kedvező, hogy szeptemberben 1,1 százalékkal több belföldi vendég fordult meg a kereskedelmi szálláshelyeken, s ezzel öt egymást követő hónap visszaesése után élénkülés következett be. (MTI)

Székely roham az útlevélért
Mintegy ezer magyar állampolgárságért folyamodót jegyeztek elő hétfőn a csíkszeredai magyar főkonzulátuson – mondta Balogh György konzul. Hétfőn vettek fel előjegyzéseket először azoktól a romániai magyaroktól, akik folyamodni akarnak a magyar állampolgárságért. A diplomata elmondta, hogy óriási volt az érdeklődés, a telefonok megállás nélkül csörögtek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.