Röviden

MTI
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Filmjeink Luxembourgban
Közép-európai filmekből válogatnak november 9. és 21. között a luxembourgi CinÉast filmfesztiválon. A magyar alkotások közül levetítik Hajdu Szabolcs, Mundruczó Kornél, Rudolf Péter és Török Ferenc filmjeit. (K. N.)

Németh Hajnal a velencei biennálén
A Berlinben élő magyar képzőművész, Németh Hajnal Összeomlás – Passzív interjú című multimédiás installációja képviseli Magyarországot az 54. Velencei Képzőművészeti Biennálén 2011. június 4. és november 27. között. (MTI)

Vasárnap távozik az Aranylovag
Már csak vasárnapig látható Gustav Klimt Aranylovag című festménye a Szépművészeti Múzeum Nuda veritas – Klimt és a bécsi szecesszió kezdetei című tárlatán. Az 1903-as festmény ritkán látható európai kiállításokon. Az Aranylovag, vagyis Az élet küzdelem című kép Klimt aranykorszakának első alkotása, azért nem maradhat a kiállítás végéig, január 9-ig Budapesten, mert a kölcsönző japán múzeum egy közeljövőben nyíló időszaki tárlatán szerepel majd. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.