Röviden

MTI
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paktum az Őrségben
A helybeliek foglalkoztatásának segítése érdekében együttműködési megállapodást kötött 21 őrségi vállalkozás, önkormányzat, képzőintézmény és
a regionális munkaügyi szervezet Őriszentpéteren. Az aláírást megelőzően Czomba Sándor,
a szakminisztérium államtitkára előadásában hangsúlyozta, főleg azt akarják ösztönözni, hogy a munkanélküliek az elsődleges munkaerőpiacra kerülhessenek vissza. (MTI)

Jó külkermérleg
Elemzők szerint a szeptemberi külkereskedelmi mérleg többlete jobb lett a várnál. A KSH tegnap hozta nyilvánosságra, hogy szeptemberben a külkereskedelmi mérleg 548 millió euró aktívumot mutat, ami az egyenleg 89 millió eurós javulását jelenti az előző év azonos időszakához képest. Január– szeptemberben az aktívum 4041 millió euró volt, ami az egyenleg 1502 millió eurós javulását jelenti. (MTI)

Változó agrárszabály
Az agrárpiaci rendtartásról szóló törvény módosítását kezdeményezte három kormánypárti képviselő, hogy a termelők vis maior esetén ne legyenek kötelesek a jó erkölcsbe ütköző terményértékesítési szerződések maradéktalan betartására.
A fideszes és kereszténydemokrata képviselők javaslata kimondaná: semmis az olyan kikötés, amely szerint a mezőgazdasági termény szolgáltatására elháríthatatlan külső ok miatt képtelen termelő köteles a terményt teljesítés céljára mástól beszerezni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.