Röviden

MTI
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előny az Újpestnél
Az NB I-ben botladozó Újpest kétgólos előnyt szerzett a Pápa otthonában a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Eredmények: Pápa–Újpest 1-3, MTK–Győr 0-0, Eger (III. osztályú)–Honvéd 0-3, Videoton–Haladás 3-0. Mai program: Vasas–ZTE, DVSC–Kecskemét, Siófok– Ferencváros; november 16.: Kaposvár–Paks. (MTI)

Pénzbüntetés
Az MLSZ fegyelmi bizottsága a hétvégi ZTE–FTC NB I-es mérkőzésen tapasztalt rendezési hiányosságok és rendzavarások miatt a házigazdákat 300, a fővárosiakat pedig 500 ezer forintra büntette. (MTI)

Bajnoki eredmények
Kézilabda, nők: Békéscsaba–Dunaújváros 25-26, vízilabda: Szeged–Eger 7-9. (MTI)

Baxter megy
Nem hosszabbították meg a szerződését Stuart Baxternek, a magyarokkal azonos Európa-bajnoki selejtezőcsoportban szereplő, három meccs után nullapontos finn labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának. A csapatot ideiglenesen az eddig segítőként dolgozó Olli Huttunen irányítja és készíti fel a San Marino elleni, jövő szerdán sorra kerülő Eb-selejtezőre. (MTI)

Öt esélyes
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség ötfősre szűkítette azok listáját, akik elnyerhetik az év férfiversenyzője címet. A háromszoros világbajnok Tyson Gay idén Usain Boltot is legyőzte, David Oliver 110 gáton volt egyeduralkodó, a legnagyobb esélyes a 800 méteren Wilson Kipketer 13 éves csúcsát megdöntő (1:41.01 p) kenyai David Rudisha (képünkön). Mellettük még az eritreai Zersenay Tadese, a félmaratoni világrekordere, és az olimpiai, világ- és Európa-bajnok norvég gerelyhajító, Andreas Thorkildsen maradt versenyben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.