Röviden

MN
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszázszoroznák a multik bírságát
A multinacionális áruházláncok már így is kevés profitot engednek a hazai beszállítóknak, és könnyedén kifizetik a versenyjog megszegéséért járó ötmillió forintos bírságot – vélik az LMP-ben. Képviselőjük, Vágó Gábor szerint ezért ezt a bírságot minimum 500 millió forintra kellene emelni. (MN)

BKV: ideiglenes működési engedély
A Nemzeti Közlekedési Hatóság tegnap felfüggesztette a BKV működési engedélyét a cég pénzügyi helyzetére hivatkozva. A Főpolgármesteri Hivatal szerint a társaság hat hónapos, ideiglenes működési engedélyt kapott, ez idő alatt kell pénzügyi állapotát stabilizálni. Ez „nyilvánvaló bizonyítéka annak, hogy a szocialista–szabad demokrata városvezetés a BKV-ban csődtömeget hagyott maga után” – kommentált a főpolgármester. (MTI)

Perelnek a tűzoltók
Peres úton hajtanák be az önkormányzatokon a hivatásos tűzoltók elmaradt túlórapénzeiket, a 6-7 milliárd forintnyi juttatás kifizetését az előző kormány ígérte meg. A belügyi tárca részéről az ügyben a katasztrófavédelmi főigazgató egyeztet a tűzoltókkal. (MN)

Javítanának a gyermekellátáson
Törvénymódosítást készít elő a nemzeti erőforrás miniszter a gyermekek jobb napközbeni ellátása érdekében, egyetértve az ombudsman ajánlásával. Céljuk, hogy minél több gyermek juthasson bölcsődébe, óvodába, családi napközibe, hogy a szülők visszatérhessenek a munkaerőpiacra. (MTI)

Vitatott védelmi kiadás
Jövőre nő a honvédelmi költségvetés, s emelkedik a katonák nettó illetménye – közölte
a honvédelmi tárca, miután Iváncsik Imre, az MSZP biztonságpolitikai kabinetjének vezetője ennek ellenkezőjét állította. Iváncsik szerint a kormány csak szavakban tekinti kiemelt fontosságú nemzeti ügynek a honvédelmet. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.