Röviden

MN
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elviselhető mérték
Lesz gázáremelés, de elviselhető mértékben. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára tegnap közölte: az új árképzésnél figyelembe kell venni a szolgáltatók költségeit, köztük a válságadót. A Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont vezetője, Kaderják Péter a Hír TV-nek elmondta: úgy számolnak, 1-2 százalékosnál nem lesz nagyobb drágulás. Az új árképletet január 1-jéig kell meghatároznia a tárcának. (MN)

Vaklárma a követségen
Nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek abban a gyanús kinézetű csomagban, amely tegnap reggel érkezett az athéni magyar nagykövetségre. A követség munkatársainak beszámolója szerint azért riasztották a rendőrséget, mert a boríték kinézete megfelelt a görög biztonsági szervek által körbeírt tipikus levélbombáénak. Az iratokat tartalmazó csomagot biztonsági okokból megsemmisítették. (MN)

A bankok okozzák Írország vesztét?
Hiábavaló erőfeszítés az ír kormány részéről az államháztartási kiadások drasztikus lefaragása, mivel a bankrendszer veszteségpótlásának költségei úgyis elsüllyesztik a gazdaságot – vélekedett az egyik legnevesebb ír közgazdasági elemző, akinek komoly feltűnést keltő írása nyomán kedden újból rekord közeli szintekre emelkedett Londonban az ír adósságtörlesztés-kockázati biztosítási ügyletek árazása. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.