Röviden

MTI
2010. 11. 19. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Művészet
Egy összetört személyautó lesz a magyar pavilon fő attrakciója a 2011-es velencei képzőművészeti biennálén. Marcel Duchamp WC-csészéje után 94 évvel végre valami eredeti!

Zebrán gázolták el az idős asszonyt
Súlyosan megsérült egy idős aszszony, akit tegnap a kijelölt gyalogátkelőhelyen ütött el egy autós Budapesten, a II. kerületben. A hölgy a Hidegkúti út egyik zebráján akart átmenni, ezt észlelte az autós, aki fékezett és meg is állt. A mögötte jövő kocsi vezetője ezt későn észlelte, és belehajtott az előtte állóba, amely így elütötte az asszonyt. (MTI)

Kétszer is lebukott az ittas sofőr
Két nap alatt kétszer bukott le egy ittas sofőr Ózdon, a 33 éves férfi a második ellenőrzés előtt balesetet is okozott. A rendőrök hétfőn hasonló okból elvették a jogosítványát, ő azonban tegnap újra kocsiba ült, és összetört egy másik autót. A sofőr ellen büntetőeljárást indítottak. (MTI)

Buszkatasztrófa Albániában
Nyolc ember meghalt, több mint negyvenen megsérültek hétfőn Albánia déli részén, amikor kilencven méter mély szakadékba csúszott egy görög autóbusz. A jármű Tiranából Athénba tartott. Utasok elmondták, hogy a sofőr az út nagy részén beszélt a telefonján. (MTI)

Tragikus lázadás egy brazil börtönben
Tizennyolc elítélt halálával végződött tegnap az a börtönlázadás, amely hétfőn kezdődött Brazíliában, Maranhao államban. A fegyencek túszul ejtettek öt börtönőrt, de őket végül épségben szabadon engedték. Az intézményben egymással rivalizáló csoportok csaptak össze, és az áldozatok a verekedésekben vesztették életüket. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.