Röviden

MN
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrült kupanap
A ZTE vendégként hat gólt rúgott a Vasasnak (Simon Attila egymaga hármat), a címvédő Debrecen odahaza vérzett el a Kecskeméttel szemben, s az FTC is csak az utolsó pillanatban szépített Siófokon a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, az 1. mérkőzéseken. Eredmények: Vasas–ZTE 0-6, DVSC–Kecskemét 0-3, Siófok–FTC 3-1. (MN)

Mátéfit pihentetik
A szövetségi kapitányi posztot is ellátó Mátéfi Eszter helyett egyelőre egyetlen mérkőzésen, a Szekszárd elleni november 19-i bajnokin Bohus Bea eddigi másodedző irányítja a Békéscsaba női kézilabdacsapatát. Az elnökség a következő napokban értékeli a kialakult helyzetet. Mátéfi október 24-én felajánlotta a lemondását, amit akkor a vezetők nem fogadtak el. A bajnokságban, nők: DVSC–Érd 39-27; férfiak: Tatabánya– Veszprém 21-29, FTC–Szeged 24-25. (MN)

Kikapott a Sopron
A Sopron 89-72-re kikapott a Rátgéber László irányította török Fenerbahce vendégeként a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában, így mérlege két győzelem, egy vereség. Soproni dobók: McCoughtry 19, Krivacsevics 14, Holt 12, Honti 10. A Pécs ma fogadja a francia Mondeville-t. (MN)

Kettős jubileum
Ünnepi fogadáson köszöntötték tegnap Fodor Szabolcsot, aki 50. születésnapja mellett azzal is „jubilál”, hogy 25 éve tölti be az FTC úszó szakosztálya vezetői tisztét. (MN)

Gebre meggondolja
Menedzsere szerint a kétszeres olimpiai bajnok Haile Gebrselassie, a maratonfutás etióp világcsúcstartója hirtelen felindulásból jelentette be visszavonulását, miután sérülés miatt feladta a New York-maratont, s átgondolja három nappal korábbi döntését. (MTI)

Téli fesztivál
Mától vasárnapig Magyarországon először rendezik meg a Felvonulási téren a Budapest Fridge fesztivált. Az eseményen 10 emeletes, 34 méter magas ugrató rámpán a világ legjobb freestyle sízői és boardosai mutatnak be trükköket és ugrásokat: több mint 50 versenyző érkezik Budapestre. London, Barcelona, Zürich és Innsbruck után Budapest az első kelet-európai helyszíne egy úgynevezett city jumpnak. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.