Röviden

MTI
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szöveg
Tévedésből egyik kollégája két évvel korábbi beszédét mondta el a parlamentben egy új-zélandi miniszter. Hasonló eset nálunk is előfordult, csak mi nyolc évig hallgattuk ugyanazt a szöveget.

Lángolt az iskola Tiszakerecsenyben
Tűz pusztított a tiszakerecsenyi általános iskolában tegnap hajnalban, becslések szerint a kár ötmillió forint. Nyíregyházán egy családi ház gyulladt ki, a benne lakó nő időben kiment az épületből, a férfi azonban elmenekült, őt keresik. Mindkét esetben gyújtogatás gyanújával indítottak eljárást. (MTI)

Gázolt a rendőrautó
Életveszélyesen megsérült az a 30 év körüli férfi, akit tegnap elütött egy megkülönböztető jelzését használó rendőrautó Budapest III. kerületében a Szentendrei út és Bogdáni út kereszteződésében. A járőr egy rablás helyszínére igyekezett; a baleset körülményeit vizsgálják. (MTI)

Ölt a szén-monoxid
Egy nő meghalt, férjét kórházba szállították szén-monoxid-mérgezés miatt Budapesten,
az I. kerületi Hunyadi utcából kedden este. A magyar származású svéd állampolgárok azután lettek rosszul, hogy megérkeztek budapesti otthonukba, és bekapcsolták a gáz-cirkofűtést. (MTI)

Eltiltották a sebészt
Egy beteg halála miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért egy évre eltiltott szakorvosi hivatásának gyakorlásától a Kaposvári Városi Bíróság tegnap egy marcali sebészt. Az orvost korábban már elmarasztalták egy hasonló eset miatt. Az ítélet nem jogerős, az ügyész hosszabb eltiltásért, a vádlott és védője felmentésért és az eltiltás eltörléséért fellebbezett. (MTI)

Újra kitört a Merapi
Ismét hamufelhőt lövellt tegnap az indonéziai Merapi vulkán, több légitársaság törölte járatait. Hivatalosan tegnapra 191-re nőtt a halálos áldozatok száma. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 2, 3, 13, 24, 25, 27, 32. Második sorsolás: 3, 7, 13, 20, 21, 27, 32. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.