Röviden

MTI
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Európai szinten az iskolai veszély
A magyar oktatáspolitika elfogadta, hogy az iskolai veszélyek témaköre legyen a következő fél évben kezdődő európai uniós elnökségünk önálló magyar felvetése – közölte Aáry-Tamás Lajos. Az oktatási jogok biztosa szerint Magyarország megérett arra, hogy stratégiája legyen az iskolai agresszió visszaszorítására, a végső cél pedig az európai stratégia kidolgozása lesz. (MTI)

Folytatódik Balla Irma ügye
A Debreceni Ítélőtáblán folytatódik a Balla Irma-gyilkosság tárgyalása: az első fokon eljáró Hajdú-Bihar Megyei Bíróság az egykori debreceni fideszes önkormányzati képviselő fiát, S. Sándort tizenkét év fegyházra ítélte anyja meggyilkolásáért. A Debreceni Ítélőtábla egyetlen tárgyalási napot tűzött ki az ügyben, ami azt is jelentheti, hogy akár ma jogerős ítéletet hirdetnek a Balla Irma-gyilkosság ügyében. (MTI)

Ellenőrzik a börtönöket
A kormány felhívta a belügyminisztert, hogy év végéig végezze el a büntetés-végrehajtási intézetek és intézmények működésének átfogó felülvizsgálatát abból a szempontból, hogy mennyiben felelnek meg a Magyarországra nézve kötelező, illetve számára ajánlást tartalmazó nemzetközi dokumentumok elvárásainak. A vizsgálatnak a fogva tartás és elhelyezés körülményeire, a kapcsolattartás egyes formáinak érvényesülésére és a biztonság fenntartásának a zsúfoltságból eredő nehézségeire kell irányulnia. (MTI)

Visszaélések a romakárpótlásnál
Első fokon felfüggesztett börtönre, illetve pénzbüntetésre ítélte a romakárpótlási pénzekkel visszaélő volt és jelenlegi szabolcsi cigány kisebbségi önkormányzati vezetőket a Kisvárdai Városi Bíróság. Az ügy tíz vádlottja közül az első- és a harmadrendű vádlottat többrendbeli csalás és okirat-hamisítás bűntettében találta bűnösnek a bírói tanács. A vádlottak között a nyíregyházi, a nagykállói, a nagyhalászi, a pátrohai és a kántorjánosi cigány kisebbségi önkormányzat volt elnökei, képviselői vannak, rájuk különböző összegű pénzbüntetést szabtak ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.