Röviden

MTI
2010. 11. 20. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Uniós pénz a kutyáknak
Az Európai Unió költségvetésében rejlő pazarló programokra hívta fel a figyelmet az Open Europe nevű brit elemzőműhely tegnap közzétett összeállításával, amelyben 50 példát gyűjtött össze, ezek között kettő hazai szerepel. Az első helyen a magyar Gyrotech Kft. esetét említik: a számítástechnikai vállalat 2009 februárjában 411 ezer eurós támogatást kapott az EU vidékfejlesztési alapjából egy pályázatára, amelyet a „kutyák életminőségének és jólétének javítására” nyújtott be. (MTI)

Uránt szállított Belgium Iránnak
A belga igazságügyi szervek vizsgálatot indítottak két belga vállalat ellen, amelyeket azzal gyanúsítanak, hogy törvénytelenül olyan nukleáris anyagokat szállítottak Iránnak, amelyeket ott katonai célokra lehet felhasználni. Az egyik cég az atomreaktoroknál használható cirkóniumot exportált a perzsa országnak, míg a másik gyengített urániumot, amely atomfegyver elkészítésére alkalmas. (L. I.)

Összehívnák az ENSZ BT-t a palesztinok
Az ENSZ Biztonsági Tanács rendkívüli ülésének összehívását kérte tegnap Mahmúd Abbász palesztin elnök a megszállt
területeken folytatott izraeli telepbővítés megtárgyalására. Nabil Abu Rudaine elnöki szóvivő szerint valamit tenni kell nemzetközi szinten, hogy megállítsák az izraeli kormány telepbővítését. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.