Röviden

MTI
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iraki megegyezés
Bagdad. Maszúd Barzáni, az iraki kurdok regionális elnöke tegnap bejelentette, hogy a legfontosabb iraki csoportosulások elfogadták a hatalommegosztási tervezetet, véget vetve ezzel a nyolc hónapja tartó patthelyzetnek. Eszerint Núri al-Máliki síita szövetsége jelölheti a kormányfőt, a kurdok az államfőt, az Ijád Allávi volt kormányfő vezette Iraki Blokk pedig a házelnököt. (MTI)

Elismerés Türknek
Szeged. A Szegedi Tudományegyetem díszdoktori címével tüntették ki Danilo Türk jogászprofesszort, Szlovénia köztársasági elnökét; az elismerést tegnap a felsőoktatási intézmény ünnepi szenátusi ülésén adták át. A szlovén államfő szerdán Budapesten tárgyalt Schmitt Pál államfővel, Orbán Viktor miniszterelnökkel és Kövér László parlamenti elnökkel. (MTI)

Bush hazudik?
Berlin. A Schröder-kormány egykori szóvivője szerint George W. Bush történelemhamisítást követ el, amikor szószegéssel vádolja a volt kancellárt az Irak elleni invázióhoz kilátásba helyezett német támogatást illetően. Béla Anda két magas rangú német diplomatára hivatkozott, akik jelen voltak az amerikai elnök és a német kancellár által a Fehér Házban folytatott eszmecserén. Szerintük a kancellár szavait senki sem értelmezhette úgy, hogy Berlin „biankó csekket állított ki” a Szaddám Huszein rezsimje elleni katonai fellépéshez. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.