Röviden

MN
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szavazati jogot adna Semjén
Továbbra is szavazati jogot adna a kettős állampolgároknak Semjén Zsolt és a KDNP. A Heti Válasznak adott interjújában arra a kérdésre, miért szólna bele a honi közügyekbe olyan polgár, aki nem itt adózik, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes azt válaszolta: veszélyesnek tartja, ha különbséget tennénk magyar állampolgárok között az adófizetés alapján. (MN)

Új őrzők
A jövőben a Magyar Honvédség őrzi a Szent Koronát, a koronázási jelvényeket és a Sándor-palotát – közölte a honvédelmi miniszter. Kiderült, jövőre 200 milliót fordíthat a honvédség az infokommunikációs rendszerei elleni támadások kivédésére. (MTI)

Gátat vetnének a szélsőségeknek
Meg kell védeni a demokratikus értékrendet, gátat kell vetni a szélsőséges, kirekesztő megnyilvánulásoknak, amelyek ma is veszélyt jelenthetnek a szabadságjogok érvényesülésére – mondta Pintér Sándor belügyminiszter tegnap Budapesten a Világ Igaza kitüntetés és a Belügyminisztérium Bátorságért érdemjelének átadásán. A díjakkal azok bátorságát ismerik el, akik a vészkorszak idején önzetlenül mentették zsidók életét. Aliza Bin-Noun, Izrael magyarországi nagykövete egy felmérésre utalva elmondta: 2008-ról 2009-re világszerte megduplázódott az erőszakos antiszemita megnyilvánulások száma. Ezekért a szélsőjobboldali pártok felelősek. (MTI)

Pintérhez fordultak
Pintér Sándor belügyminisztertől vár segítséget a cafeteriakeret összegének szinten tartása ügyében a Rendőri Szakszervezetek Védegyelete. A Belügyi Érdekegyezető Tanács ülésén kiderült, jövőre 116 ezer forintos cafeteriakerettel számolhatnak. Az érdekvédők becsapva érzik magukat, mert a tanács október elsején tartott ülésén nem esett szó arról, hogy a közszférában szinte legalacsonyabb, 251 225 forintos keretük 135 225 forinttal csökken. (S. P.)

Uniós példa a panasztestület
A Független Rendészeti Panasztestület (FRP) korábban többnyire a személyes szabadság megsértését állapította meg,
a közelmúltban azonban a tisztességes eljáráshoz való jog megsértése fordul elő leggyakrabban. Erről Juhász Imre, a testület elnöke beszélt akkor, amikor tegnap fogadta Morten Kjaerumot, az Európai Unió Alapjogi Ügynökség igazgatóját. Az ügynökség vezetője szerint az FRP példaként szolgálhat más európai ország számára is. (MN)

Esztergomi gondok
Egy hét múlva lekapcsolhatják a közvilágítást Esztergomban az önkormányzat tartozásai miatt, a Vértes Volán pedig december 19-én beszüntetheti a személyszállítást, mert a város három éve nem fizetett a cégnek – közölte a település polgármestere a képviselő-testület tegnapi ülésén. A város 109 millió forinttal tartozik a Volánnak, a közvilágítási cégnek pedig 62 millió forintos követelése van az önkormányzattal szemben. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.