Röviden

MTI
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiállítás Devecserért
Segélykiál(lí)tás – Vörösiszap-katasztrófa 2010 címmel rendez kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum. A tárlatot Schmittné Makray Katalin és Csorba László, a múzeum főigazgatója nyitja meg holnap 11 órakor a múzeum rotundájában. A megnyitó vendége lesz Sebestyén Márta népdalénekes és Andrejszki Judit csembalóművész. Bemutatják a mentésben részt vevő önkéntesek felvételeit és a katasztrófáról készült sajtófotó-sorozatokat, a legjelentősebb videóanyagokat, az összegyűjtött védőruhákat, valamint öt kiemelt segélyszervezet munkáját. A december másodikáig látogatható kiállítás bevételének teljes összegét a vörösiszap-katasztrófa devecseri károsultjainak ajánlják fel. (K. N.)

Michel Houellebecqé a Goncourt-díj
Az egyik legismertebb francia kortárs író, Michel Houellebecq kapta meg tegnap a legrangosabb francia irodalmi díjat, a Goncourt-t La carte et le territoire (A térkép és a felségterület) című regényéért. A mű főhőse Jed Martin, egy régi Michelin-térképek fényképezésével foglalkozó, sikeres művész. A regény részben a párizsi művész-, illetve médiavilág paródiája, amelyben számos híresség, írók, televíziós műsorvezetők saját nevükön szerepelnek. A magyar változatot Tótfalusi Ágnes fordításában 2011 áprilisában, a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra időzítve jelenteti meg a Magvető Kiadó. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.