Röviden

MTI
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újra biztonságos Ferihegy
Újra „biztonságos európai repülőtérnek” nyilvánították a Ferihegyi repülőteret az EU és Magyarország repülőtér-biztonsági szakemberei által végrehajtott utóellenőrzés után – tudatta a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) tegnap. Közben a bíróság elutasította a BA felszámolására a Zóna Taxi által benyújtott kérelmet. (MTI)

Lengyel euró öt év múlva?
Továbbra is 2015 látszik a legvalószínűbb időpontnak, amikor Lengyelország csatlakozhat az euróövezethez – idézte a Polska The Times című lap Ludwik Kotecki pénzügyminiszter-helyettest. Lengyelországnak nincs konkrét időpontja az euróövezeti csatlakozáshoz. A globális pénzügyi válság miatt az ország nem tudta teljesíteni a korábban kitűzött 2012-ig a csatlakozás feltételeit. (MTI)

Benyújtottuk a stratégiát
A nemzetgazdasági tárca benyújtotta az Európai Bizottságnak az Európa 2020-stratégia magyar vállalásait tartalmazó előzetes nemzeti intézkedési tervet. Ezt követően a tárca konzultációt indít, amelynek célja a végleges terv társadalmi megvitatása. Az intézkedések, illetve azok gazdaságra gyakorolt hatásai gyökeresen átalakítják majd a makrogazdasági pályát, amelynek alapja az egymillió új munkahely megteremtése tíz esztendő alatt. (D. L.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.