Röviden

MTI
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország arcai
Budapest. A kormány bemutatta tegnap a 2011 első felében esedékes magyar EU-elnökség három szóvivőjét; Bakos Piroska az elnökség „magyarországi arca” lesz, Polner Gergely és Hajdú Márton a külföldi szóvivői feladatokat látja majd el Brüsszelben. (MTI)

Egyesülési jelkép
Sankt Pölten. Az európai újraegyesülési folyamat jelképe a Duna-stratégia, egyben felelősség és lehetőség is – mondta Martonyi János egy ausztriai konferencián. A stratégia erősíti a jószomszédi kapcsolatokat, elősegíti, hogy a régió és népei ténylegesen összenőjenek – mondta a külügyminiszter. A Duna-stratégiát a magyar EU-elnökség alatt fogadják el. (MTI)

Bajban Berlusconi
Róma. A Gianfranco Fini olasz házelnök mögött felsorakozott miniszterek hétfőn kilépnek a kormányból, ha addig Silvio Berlusconi miniszterelnök nem mond le. Fini július végén szakított egykori szövetségesével, Berlusconival, akivel együtt alapította meg a kormány vezető erejét, a Szabadság Népe pártot. (MTI)

Mianmari fordulat
Rangun. Mianmari vezetők közlése szerint biztosra vehető, hogy a napokban szabadon engedik Aung Szan Szú Kji ellenzéki politikust. Az utóbbi húsz év nagy részét fogságban töltő Nobel-békedíjas ellenzéki vezető szabadon engedésről szóló utasítást a katonai junta már állítólag aláírta. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.