Röviden

MTI
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kínai vasúttal a hadzsra
A muzulmánok évenkénti nagy zarándoklatának, a hadzsnak az első napján, tegnap több százezer muzulmán hívő özönlött a szaúd-arábiai Mekka mellett lévő Mínába. Az idei esemény érdekessége, hogy a résztvevők első alkalommal utazhatnak a Közel-Kelet első kínai építésű, kétvágányú városi gyorsvasútjával, mely 18 kilométer hosszan, kilenc állomásával Mekkát köti össze Mína, Arafát és el-Muzdalifa szent helyeivel. (MTI)

Régi-új kormányfő Párizsban
Nicolas Sarkozy francia államfő ismét Francois Fillont (képünkön) bízta meg a miniszterelnöki tisztség betöltésével, és felkérte, hogy alakítsa meg az új kormányt. A régi-új miniszterelnök szombat este nyújtotta be kormánya lemondását, amelyet Sarkozy el is fogadott, s ezáltal megnyílt az út a kormány öt hónappal ezelőtt beharangozott átalakítása előtt, amellyel az államfő 18 hónappal a parlamenti választások előtt a saját pozícióját akarja megerősíteni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.