Röviden

MN
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aláírás várható a Duna-csúcson
Bukarest ad otthont ma annak a Duna-csúcstalálkozónak, amely várhatóan végleges politikai nyilatkozattal erősíti meg az Európai Unió Duna-stratégiáját, és amelyen részt vesz Orbán Viktor, a soros EU-elnökségre készülő Magyarország miniszterelnöke. (MTI)

Adózzon a polcpénz is!
Az áruházláncok beszállítóit védi az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának módosító javaslata, amit a testület a jövő évi adótörvények tervezetéhez nyújtott be. Eszerint a válságadó alapjába be kellene számítani azt a bevételt is, amit a kereskedelmi hálózatok polcpénzként vagy egyéb jogcímen szednek be üzleti partnereiktől – tudósít a Hír TV. A javaslat egyértelművé teszi azt is, hogy a lakosságot ellátó egyetemes szolgáltatóknak is meg kell fizetniük az energiaszektorra kivetett különadót. (MN)

Mecsetet rombolt le Izrael
Az izraeli rendőrség tegnap Rahatban lerombolt egy – az elhúzódó bürokratikus eljárás miatt – engedély nélkül felépített mecsetet. A beduin arabok lakta városban már hajnalban megjelentek a rendfenntartó erők, és körülzárták az imahelyet, erőszakkal kivezették és a városon kívülre szállították a bent imádkozókat, majd buldózerek tették a földdel egyenlővé az épületet. A helyiek közül később többen is kövekkel dobálták meg a rendőröket, öt embert őrizetbe vettek. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.