Röviden

MTI
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kanada nyitott
Kanada növekvő nyitottságot mutat azzal a magyar állásponttal kapcsolatban, amely nem a vízumkényszer visszaállításában, hanem a két ország hatóságainak szoros együttműködésében látja a Magyarországról érkező bevándorlási hullám megoldását – mondta tegnap Vancouverből telefonon Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára. „A magyar és a kanadai rendőrség információinak összekapcsolásával hatékonyabban tudunk majd fellépni azok ellen, akik kihasználják az emberek hiszékenységét és nyomorúságát, s megpróbálnak visszaélni a nagyvonalú kanadai menekültügyi és szociális rendszerrel” – mondta az államtitkár. (MTI)

Állami segítséget sürgetnek
A korábban sztrájkoló, de a bérüket a mai napig meg nem kapó kiskunfélegyházi TE Ganz-Röck gyár munkásait azonnal segítse meg a kormányzat – sürgeti a Zöld Baloldal. A Tamás Gáspár Miklós vezette párt arra hívta fel a figyelmet: a szociális katasztrófa szélére került dolgozók és családjaik immár hét hónapja nem kapták meg bérüket. (MTI)

Ombudsmanhoz fordulnak
Ombudsmani állásfoglalást kért a népszavazási törvény tervezett módosítása ügyében két MSZP-s országgyűlési képviselő. Lamperth Mónika Lendvai Ildikóval jegyzett beadványukban aggályosnak tartják azt a Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által benyújtott módosító javaslatot, amely szerint a jövő évi népszámláláskor rögzítenék a lakások címét is. Választ várnak rá, milyen garanciák vannak arra, hogy az így készülő lakáslistát nem kötik össze más nyilvántartásokkal. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.