Röviden

MTI
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megregulázza az EU a hitelminősítőket
Az Európai Bizottság tovább akarja szigorítani a hitelminősítőkre vonatkozó törvényeket, ugyanis e cégek országértékeléseit nem irányítja semmilyen szabály. Márpedig a bizottság szerint a hitelminősítők lépései – így például Görögország, Portugália és Spanyolország brutális leértékelése – csak fokozták a pánikot a piacon. Yves Leterme belga miniszterelnök tegnap közölte: fel kell állítani egy európai hitelminősítőt. (L. I.)

Nőtt a tartósan állástalanok száma
Októberben 163 ezer ember tartozott a tartós munkanélküliek közé. Ők azok, akik már több mint egy éve folyamatosan állást keresnek. Ez a szám az előző hónaphoz képest 1,5 százalékos, az előző év azonos időszakához képest pedig 15,3 százalékos növekedést jelent. Október végén az álláskeresők száma 545 500 fő volt, ami viszont 24 ezerrel kevesebb, mint 2009 októberében. (MTI)

Bővül az MFB fegyvertára
A kormány újfajta hitelekkel kívánja bővíteni a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) finanszírozási eszközeit, és visszaállítja az osztalékelvonás tilalmát. Az erről szóló törvénymódosító javaslat szerint az osztalékelvonás tilalmának hatására a banki működésből származó eredmény újból felhasználható a gazdaságfejlesztési célok finanszírozására. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.