Röviden

MTI
2010. 11. 18. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pekingi kapunyitás
Antonio Tajani, az Európai Bizottság ipari és vállalkozási biztosa Pekingben megnyitotta az Európai Unió kis- és középvállalkozásait segítő központot, az EU SME Centert. A központ célja, hogy a kínai piacra exportálni, illetve ott befektetni kívánó európai vállalkozóknak tájékoztatást, tanácsot és képzést nyújtson, valamint öszszehozza őket kínai üzletfelekkel. (L. I.)

Változatlan benzinárak
Nem változtat a héten az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. Egy hete a vállalat bruttó két forinttal csökkentette a 95-ös benzin literenkénti árát, a gázolaj ára akkor sem változott. A benzin átlagára 335, a gázolajé 323 forint. Az autósok 30 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Gabonacsalás
Intervenciós gabonakészletek felhasználásával 3,8 milliárd forintnyi csalással vádolnak tizenegy embert; a bírósági eljárás tegnap kezdődött Zalaegerszegen. A vádlottak dunántúli raktárakból intervenciós vagy közraktári szerződéssel tárolt gabonaféléket adtak el, illetve ezekre hiteleket vettek fel, amiket nem fizettek vissza. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.