Röviden

MTI
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismét csökken a benzin ára
Két forinttal csökken a benzin ára – a hétfői munkaszüneti nap miatt csütörtökön – a hazai töltőállomásokon. A gázolaj ára ezen a héten nem változik – értesült piaci forrásokból a Holtankoljak.hu. Így a benzin országos átlagára 336 forint lesz, míg a dízelé 323 forint marad. (D. Z.)

Drágább lesz az élelmiszer
Huszonhét havi csúcsra nőtt az élelmiszerek ára októberben az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a szemes termények és a cukor drágulása miatt. A FAO élelmiszerár-indexe 197,13 pont volt októberben, ami 2008 júliusa óta a legmagasabb, s 4,4 százalékkal haladta meg a szeptemberit. (MTI)

Nincs bocsánat
Meg kell várni a jogi eljárás eredményét, de ha bebizonyosodik a korrupció gyanúja, le kell vonni a következtetéseket – jelentette ki tegnap Doris Bures, az osztrák közlekedési miniszter azzal a nyomozással összefüggésben, amely az osztrák állami vasútnál a volt MÁV Cargo megvásárlásával kapcsolatban folyik. Hozzátette: a korrupció nem bocsánatos bűn. A 2008-ban lezajlott privatizációval összefüggésben az osztrák és a magyar hatóságok is vizsgálódnak. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.