Röviden

MN
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondások az albizottságban
Radnóti Sándor Széchenyi-díjas egyetemi tanár lemondott a Kossuth- és Széchenyi-díj irodalmi albizottságának elnöki tisztéről. Lemondtak továbbá az albizottság következő tagjai: Bacsó Béla Széchenyi-díjas egyetemi tanár, Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő, Sándor Iván Kossuth-díjas író, Závada Pál Kossuth-díjas író. (OS)

Máté Bence az év természetfotósa
Máté Bencének ítélték az idén az év természetfotósának járó elismerést. Az év természetfotósa 2010 pályázatának díjait tegnap adták át Budapesten, a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol kiállítás is nyílt a legszínvonalasabb képekből. Máté Bence Árnyjáték című felvételét a múlt héten Londonban a világ legfontosabb természetfotós-elismerésének számító BBC Wildlife Photographer of the Year nagydíjával is elismerték, és őt választották az év természetfotósává is. (MTI)

Népszerű volt Pécsett a Munkácsy-trilógia
Hatvanhatezer látogatót fogadott a Munkácsy három legjelentősebb bibliai témájú festményét bemutató, hét végén zárult kiállítás Pécsett. Az Ecce Homo, a Golgota és a Krisztus Pilátus előtt című alkotás együtt először és feltehetőleg utoljára volt látható a baranyai megyeszékhelyen. A monumentális alkotásokat pénteken kezdik el csomagolni, és a Nemzeti Galériába szállítják. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.