Röviden

MTI
2010. 11. 12. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több új autó talált gazdára
Októberben 4443 személygépkocsi és kishaszongépjármű kapott forgalomba helyezési engedélyt, ami 8,8 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – tette közzé a Datahouse Kft. A vizsgált időszakban 3637 személygépkocsit és 806 kishaszongépjárművet adtak el. A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva idén a január–októberi időszakban 29,8 százalékkal kevesebb, 42 997 személygépkocsi és kishaszongépjármű kapott új forgalomba helyezési dokumentumot. (MTI)

Újra lángol Irak
Akár száznál is több halálos áldozatot követelhettek Bagdadban a tegnap esti sorozatos merényletek. Mintegy tíz robbantás lehetett nyolc kerületben, ahol főként síiták laknak. A merénylők gépkocsiba rejtett pokolgépek, út menti aknák és aknavető gránátok kombinációját használták. (MTI)

Megbukott a koszovói kormány
A koszovói parlament tegnap megszavazta a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt. Az elmúlt hetek politikai zűrzavara az államfő lemondásának és a Hashim Thaci miniszterelnök vezette kormánykoalíció összeomlásának a következménye. Fatmir Sejdiu elnök azért mondott le szeptemberben, mert a bíróság úgy határozott, hogy nem lehet egyszerre pártvezér és államfő. Negyvenöt napon belül előre hozott választásokat tartanak Koszovóban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.