Schmitt és Gasparovic vitája a nyelvtörvényről

Munkatársunktól
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétnapos értekezletre a közép-európai filmfesztiváljáról is ismert csehországi Karlovy Varyba látogattak tegnap a visegrádi négyek államfői. A Václav Klaus cseh államfő meghívására érkező Bronislaw Komorowski lengyel, Schmitt Pál magyar, valamint Ivan Gasparovic szlovák köztársasági elnök találkozójának fő célja kiértékelni a visegrádi együttműködés eddigi eredményeit, illetve meghatározni a következő időszak közös prioritásait.
A magyar és a lengyel elnök ismertette országa legfőbb célkitűzéseit az EU-elnökség idejére, amely prioritásokat támogat a visegrádi csoport.
A magyar köztársasági elnök este szlovák partnerével tárgyalt. Schmitt Pál a találkozó után elmondta, hogy hamarosan Szlovákiába látogat. A találkozón a magyar államfő szóba hozta a szlovákiai államnyelvtörvényt is. Schmitt Pál kifejtette: miután kiemelt feladatának tekinti a magyar nyelv védelmét, kötelességének érezte, hogy ezt a témát is szóba hozza. Elmondta, hogy ebben a kérdésben nem értettek egyet. Ugyanakkor leszögezte, a magyar és a szlovák álláspont a legtöbb, szóba került nemzetközi témában nagyon közel van egymáshoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.