Szanyi Tibor árulást emleget

Nem engedték felszólalni Szanyi Tibort, az MSZP elnökségi tagját a Magyar Demokratikus Charta kedd esti rendezvényén. A szervezők azzal érveltek, hogy az civil, nem pedig pártpolitikai esemény volt. A demonstráción – mint megírtuk – Gyurcsány Ferenc illegitimnek minősítette Orbán Viktort.

Munkatársunktól
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ízlés kérdése, mennyire tekinthető civil rendezvénynek egy olyan esemény, ahol beszédet mond Gyurcsány Ferenc – mondta a TV2 reggeli műsorában Szanyi Tibor annak kapcsán, hogy őt nem engedték felszólalni a rendezvényen. A szocialista politikus korábban a Kapcsolat.hu nevű portálon közölte, hogy a volt miniszterelnök már körülbelül százszor ártverte az MSZP-t és a frakciót, most pedig rátelepedett az Alkotmánybíróság melletti tüntetésre. Szanyi Tibor beszámolt arról is, hogy a volt pártelnökkel egy elnökségi ülésen beszéltek a közeljövő tüntetéseiről, ezen Gyurcsánnyal akkor egészen másban egyeztek meg. A megállapodás állítólag abból állt, hogy ha fel akar szólalni a gyűlésen, akkor egyeztetni fog a pártelnökséggel mondanivalójáról. – Nem tette, hanem csak szimplán meghirdette magát. Nárcizmus a köbön!… Az MSZP szexi mivolta a legkevésbé sem abból áll, hogy valaki qrogassa – írta Szanyi hozzászólásában.
A szocialista képviselő szerint Gyurcsány a politikai tartalomban nem mondott semmi újat, viszont ugyanazon politika bázisán vindikál magának vezető szerepet azzal a technikával, hogy úgy csinál, mintha mást mondana. – Ezt nevezik szemfényvesztésnek – közölte Szanyi, aki szerint Gyurcsány külső segítséggel rohamoztatja a pártot, miközben belülről bomlaszt, és ezt sima árulásként kell kezelni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.