Szerelmi bájital Miklósa Erikával

R. Kiss Kornélia
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miklósa Erika főszereplésével szólal meg a Szerelmi bájital a hét végén kétszer is a MűPában. A szombat és vasárnap esti előadásokat félig szcenírozva, Káel Csaba rendezésében láthatjuk eredeti olasz nyelven. A két este további különlegessége, hogy a Kolozsvári Magyar Opera zenekarát és kórusát hallhatjuk a darab során, azt a társulatot, amelyet az erdélyi magyar arisztokrácia hívott életre a XVIII. század utolsó évtizedében, és amely egykor a kincses várost tette a magyar operajátszás bölcsőjévé. A Donizetti-opera további szerepeit Alekszej Kudrija, Enzo Capuano, Filip Bandzak és Celeng Mária énekli, a dirigens Marco Balderi. Miklósa Erika egyébként az idén ünnepli pályakezdése huszadik évfordulóját.

A hősök emlékére. Az 1956-os forradalom hőseinek emlékére ajánlja bérleti hangversenyének következő koncertjeit a Zuglói Filharmónia – Szent István Király Szimfonikus Zenekar, amely ma és holnap este a Budapest Zugló Páduai Szent Antal-templomban fél nyolckor Verdi Requiemjét szólaltatják meg. A Záborszky Kálmán vezényletével felcsendülő műben a szólót Szabóki Tünde, Bokor Jutta, Szappanos Tibor és Berczelly István énekli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.