Szünetet kért az UD Zrt.

Swendt Pál
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alperesi jogutódlás tisztázásáig szünetelteti az UD Zrt. azt a kártérítési pert, amelyet a lehallgatási botrányba kevert biztonsági cég az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH), valamint a magyar állam, illetve annak képviseletében a keresetben megjelölt volt Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium ellen indított – értesült lapunk.
– A múlt héten jelentettem be a Fővárosi Bíróságnak, hogy szüneteltetni kívánjuk a pert, amíg megjelöljük, melyek azok a jogutód szervezetek, amelyeket alperesként hívunk perbe – mondta Futó Barnabás, a cég jogi képviselője. Szerinte a kérdés néhány héten belül tisztázódik, és folytatódhat a per, amelyben az UD 10 millió forint nem vagyoni és 1,7 milliárd forint vagyoni kár megtérítést követeli. A biztonsági cég februárban jelentette be, hogy az alaptalan eljárás megindítása miatt kárként jelentkező 508 millió forintot, továbbá a zrt.-nek a botrány előtti piaci értékével megegyező, másfél milliárd forintos vagyoni kártérítés megfizetéséért pert indít.
Ismert: az akkoriban több mint hatszáz főt foglalkoztató társaság azután vesztette el megrendelőit, hogy Laborc Sándor, az NBH akkori főigazgatója 2008 őszén később valótlannak bizonyult gyanú alapján feljelentést tett a cég vezetői ellen. Ezzel egy időben, az MDF elnökválasztási kampányának finisében Dávid Ibolya akkori pártelnök egy, a titkosszolgálat által rögzített CD-t mutatott be a sajtónak, és a párt belügyeibe történt beavatkozással vádolta meg az UD-t.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.