Talmácsi új csapatnál, Favaro nélkül

Munkatársunktól
2010. 11. 21. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új csapathoz szerződött és egyúttal szakított menedzserével, Stefano Favaróval Talmácsi Gábor: a gyorsaságimotoros-vb Moto2-es kategóriájában versenyző pilóta sajtóértesülések szerint jövőre a Jack and Jones istállónál folytatja a pályafutását, amely az ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozik. A 29 éves magyar motoros, aki a hét végén már ki is próbálja a Suter-vázat, a következőket nyilatkozta: „Nagyon bízom benne, hogy versenyképes csapattal szállhatok jövőre harcba. (…) Támogató háttércsapat nélkül, érdekeimet saját magam képviselve vágok neki a 2011-es versenyzésnek. (…) Stefanónak ezúton szeretném kifejezni őszinte elismerésemet és köszönetemet azért a munkáért, amivel a hosszú évek során a versenyzésemet segítette.”
A 2007-ben 125 kcm-ben világbajnok, idén a Moto2-ben 6. Talmácsi tavaly még Favaróval közösködve, miatta szakított a biztos hátteret nyújtó Aspar Teammel, de azóta nem került komoly csapathoz, jó motorra. Azóta a jelek szerint fordult kocka, de a szennyest egyik fél sem terítette ki. „Nagyon örülök, hogy Magyarország első számú motorversenyzője jövőre is ott lehet a legjobbak között” – fogalmazott kissé túlzó elégedettséggel Favaro. Az még mindig kérdés, hogy a korábbi hírek szerint a csapathoz kerüléshez szükséges, százmillió forintos nagyságrendű öszszeget miként teremti elő Talmácsi egyedül. Vagy így már nem kell?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.