Támogatás határon túli óvodásoknak

Pataky István
2010. 11. 13. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Változik a határon túliak számára kedvezményeket és támogatásokat nyújtó státustörvény. A módosítások nyomán azokra is vonatkozna a jogszabály, akik a szomszédos országokban élnek, de van magyar állampolgárságuk is. Eddig az utóbbiak nem igényelhettek magyarigazolványt. A tervek szerint az oktatási-nevelési támogatások a jövőben azokat az óvodásokat is megilletnék, akiket magyar nyelvű intézménybe adnak szüleik. Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár tegnap a Duna Televízió reggeli műsorában azt mondta, a későbbiekben az egész oktatási spektrumra, azaz egészen az egyetemig szeretnék kiterjeszteni a támogatási rendszert.
A státustörvény módosítása is téma lesz a holnapi Magyar Állandó Értekezleten. A fórumra meghívást kapott Erdélyből a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Magyar Polgári Párt, Felvidékről a Magyar Koalíció Pártja, Vajdaságból a Vajdasági Magyar Szövetség és a Vajdasági Magyar Demokrata Párt, Kárpátaljáról a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség, Horvátországból a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közössége és Magyar Egyesületek Szövetsége, Muravidékről a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség. Jelen lesznek nyugat-európai, amerikai és ausztráliai magyar szervezetek is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.