Tasnádi Péter a fogdában karácsonyozik

Nagy Áron
2010. 11. 22. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghosszabbította – legfeljebb három hónappal – Tasnádi Péter és társa előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnapi végzésében az önbíráskodás bűntette és más bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőügyben. A végzés nem jogerős – tájékoztatta lapunkat a Fővárosi Bíróság (FB). Emlékezetes, hogy a férfi ellen a kényszerintézkedést október 13-án az FB rendelte el, miután társával együtt Budapesten, egy vendéglőben elfogták. A rendőrség akkori közlése szerint a két férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy áprilistól szeptemberig több alkalommal és többektől fenyegetéssel pénzt követeltek, illetve tulajdonítottak el. Ismeretes az is, hogy tavaly májusban az FB első fokon, nem jogerősen bűnösnek mondta ki egyebek mellett visszaesőként elkövetett, kétrendbeli emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, kétrendbeli, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében. A bíróság szerint Tasnádi 2001-től – személyes sérelmei megtorlásaként és anyagi haszonszerzés végett – bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben és telefonon. 2004 októberében pedig azzal vádolták, hogy meg akarta öletni volt feleségét és annak élettársát, az utasítására az anyósát leöntötték sósavval, s szintén az ő megbízásából több embert késeltek meg és több autót gyújtottak fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.