Tragédia a kórházban

Hírösszefoglaló
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már a rendőrség nyomoz a kecskeméti kórházban történt hétfői haláleset miatt, amikor szülés után elvérzett egy 26 éves nő. Az esetről tegnap számolt be a Népszabadság. A szülés hagyományos módon zajlott és egy egészséges gyermeket hozott a világra hétfő délután a fiatalasszony. Az orvos azonban nem tudta elállítani a vérzést, így a kismamát átvitték a műtőbe, ahol ki kellett operálni a méhét. Miután állapota stabilizálódott, áthelyezték az intenzív osztályra, itt viszont késő estére hirtelen rosszul lett, és belehalt a belső vérzésbe. A család szerdán feljelentést tett a megyei rendőrkapitányságon, álláspontjuk szerint ugyanis emberi mulasztás történt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Nyíkos Tamás lapunknak megerősítette a feljelentés tényét. Ismertette, a bűnügyi osztály nyomozást rendelt el a rendkívüli haláleset ügyében ismeretlen tettes ellen.
Lapunk megkeresésére Horváth Attiláné, a kecskeméti kórház sajtószóvivője elismerte, hogy hétfőn tragédiával végződött egy szülés az intézményben. Hozzátette: a kórház főigazgatója, Svébis Mihály azonnali vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy mi okozta az anya halálát.
A Petőfi Népe című lap információi szerint a szülés várható időpontját épp november első napjára írta ki az elhunyt nő szülészorvosa. A férj, Csabi Péter szerint felesége veszélyeztetett terhes volt, az utóbbi időben ugyanis erős alhasi fájdalmai voltak. – Nem értem, hogy történhet meg ilyesmi a XXI. században – mondta az édesapa. A kisbabát ma adja ki a kórház, a kislány jól van. Csabi Péter elmondta, édesanyja beköltözött Kecskemétre, ő lesz gyesen, és ő segít ellátni a négy és fél, illetve a hétéves nagyobb gyermeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.