Turistákat gyilkolt a drogmaffia

Tömegsírt találtak Mexikóban a rendőrök, az Acapulco mellett meglelt gödörben tizennyolc turista holttestét ásták el az őket meggyilkoló kábítószercsempészek. Az ártatlan embereknek a drogmaffiák háborúja miatt kellett meghalniuk. Az észak-amerikai országban időközben katonákkal vívott tűzharcban életét vesztette Ezequiel Cardenas, az egyik leghírhedtebb drogbáró.

MN-összeállítás
2010. 11. 17. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy, az internetre felrakott videofelvétel nyomán tömegsírt talált a rendőrség Mexikóban. A vakációzók által kedvelt Acapulco szomszédságában összesen tizennyolc turista holtteste került elő a napokban egy gödörből – adta hírül a BBC. Az elhunytak valamennyien férfiak, utoljára szeptember 30-án látták őket, amikor szállodát kerestek a tengerparti városban. Nyomozók szerint biztos, hogy a drogbandák áldozatai lettek, csak azt nem tudni pontosan, hogy miért. Az elhunytakat azonosították hozzátartozóik, akik elmondták, a társaság tagjai munkatársak voltak, minden évben együtt szoktak nyaralni. A világhálón közölt filmfelvételen a tömegsírt két – állítólagos – bűnbánó bűnöző mutatta meg. Mindkettő hátrakötött kézzel szerepelt: egy, a videón nem látható kérdezőnek válaszolva elmondták, hogy a La Familia Michoacana drogkartell elleni bosszú miatt utasították őket a turisták meggyilkolására. A két gyilkos holttestét a tömegsír közelében találták meg a rendőrök.
Időközben az ország északkeleti részén, Matamorosban, az amerikai határ közelében katonákkal vívott tűzharcban életét vesztette Ezequiel Cardenas, az egyik leghírhedtebb mexikói drogbáró. Cardenast – alvilági nevén Tony Tormentát – a biztonsági erők lőtték le pénteken. A férfi az egyik legbefolyásosabb drogbanda, az Öböl-kartell vezetői közé tartozott – közölte a távirati iroda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.