Újabb földrengés Szerbiában

Sebestyén Imre
2010. 11. 15. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közepes erejű, a Richter-skála szerinti 4,4-es földrengést észleltek a közép-szerbiai Kraljevo környékén csütörtök este, majd tegnap reggel újabb, de kisebb erejű (3,9-es) mozgást mértek. Az ijedtségen kívül más károkat nem okozott egyik földrengés sem.
A műszerek azonban Kraljevóban és környékén folyamatosan kisebb földrezgéseket jeleztek. A szeizmológusok szerint ez azt jelenti, hogy lassanként megnyugszik a talaj a szerdán történt legerősebb földmozgás után, amely – mint akkor hírt adtunk róla – 5,4 fokos volt a Richter-skála szerint. Ebben a földrengésben két ember vesztette életét, mintegy félszázan sérültek meg, s ugyanannyi volt azoknak száma is, akik fel sem keresték az orvosokat. A Belgrádtól mintegy 150 kilométerre fekvő városban korábban rendkívüli állapotot rendeltek el. Azóta fokozatosan rendeződik a helyzet: víz, áram van. Mindenekelőtt a lakóépületeket igyekeznek helyreállítani. A becslések szerint az anyagi kár elérheti az egymillió eurót is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.