Újabb MSZP-s ötletroham pénztárügyben

Munkatársunktól
2010. 11. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek 11 szocialista képviselő, hogy az állam úgymond adja vissza az érintetteknek a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak nyugdíjjárulékként elvont összegét és az elmaradt hozamokat. Kiss Péter (MSZP) a távirati irodának tegnap azt mondta: az indítvány szerint az elmaradt hozam mértékeként a magánnyugdíjpénztárak adott időszakban realizált átlagos hozamát, de legalább az infláció szintjét kellene figyelembe venni. Szanyi Tibor (MSZP) pedig azt javasolta az embereknek, hogy vagyonukkal ne lépjenek át az állami nyugdíjkasszába, mert szerinte azzal pénzüket a „Fidesz urainak gazdagodására” ajándékoznák. Eközben tegnap civil kezdeményezésre pár százan tüntettek a Parlament előtt a magánnyugdíj-befizetések állami kasszába utalása ellen.
Szijjártó Péter (Fidesz), a miniszterelnök szóvivője úgy reagált: sajnálják, hogy a szocialisták továbbra is kitartanak amellett, hogy az emberek nyugdíjcélú befizetései ne biztonságba kerüljenek, hanem azokkal spekuláns üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki saját szerencséjüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.