Újra a csúcson a lesen született

Kisebb-nagyobb meglepetések a 4. fordulóban is akadtak, de öszszességében minden abba az irányba mutat a labdarúgó Bajnokok Ligájában, hogy a szokásoknak megfelelően a nagy csapatok sikerrel veszik a csoportkört. A Bayern München, a Real Madrid és a Chelsea már be is jutott a nyolcaddöntőbe, de a társak szénája sem áll rosszul. A Milan érdekében egy már-már elfeledett játékos tett ezért a legtöbbet: Filippo Inzaghi két gólt szerzett a Real Madrid ellen, és az örökrangsorban ismét befogta Raúlt, nemzetközi kupameccsen mindketten 70 találatot értek el.

Munkatársunktól
2010. 11. 14. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban is állt már holtversenyben a 37 éves Inzaghi az első helyen a 33 esztendős Raúllal, aki legutóbb október 20-án húzott el tőle, amikor a Schalke színeiben – ami már nem újdonság, de még mindig szokni kell – kétszer is eredményes volt az izraeli Hapoel ellen. A 70-70 gólos Inzaghi, Raúl párost Gerd Müller követi 66-tal (pedig a hatvanas, hetvenes években egy szezonban kevesebb nemzetközi kupameccs volt), majd Andrij Sevcsenko (jelenleg Dinamo Kijev) és Ruud van Nistelrooy (Hamburg) következik 62-62-vel.
Inzaghi érdemeiből az sem von le semmit, hogy második találata lesből született, hiszen Sir Alex Ferguson már évekkel ezelőtt úgy jellemezte: lesen született. S mintha az is a békességet szolgálná, hogy a Real a 94. percben egyenlített 2-2-re. José Mourinho, a madridiak mestere így beérte a tény rögzítésével, Inzaghi második gólját les előzte, majd rátért arra, csapata máris továbbjutott, és a csoportelsőséghez már csak egy pontra van szüksége. Megkockáztatjuk, azt meg is szerzi. A Milan esélyei a második helyre annak köszönhetően javultak, hogy az Auxerre 2-1-re megverte az Ajaxot. Így Massimo Allegri vezetőedző kijelenthette: elégedett az eredménnyel.
Kiütéses győzelmet aratott a Bayern, a Chelsea és a Marseille, mi több, a Zsolna–Marseille meccs új csúcsot hozott: vendégként a BL-ben eddig még egyetlen csapat sem rúgott, avagy házigazdaként még egy sem kapott hét gólt. A francia gárdában Gignac, a Bayernben Gomez ért el mesterhármast.

BL-csoportkör, 4. forduló. E csoport: CFR Kolozsvár–Bayern München 0-4, Basel–Roma 2-3, az állás: 1. (már továbbjutott) Bayern 12 pont, 2. Roma 6, 3. Basel 3 (7-8), 4. CFR 3 (5-10). F csoport: MSK Zsolna–Marseille 0-7, Chelsea– Szpartak Moszkva 4-1, az állás: 1. (tj.) Chelsea 12, 2. Marseille 6 (8-3), 3. Szpartak 6 (5-6), 4. MSK 0. G csoport: Milan–Real Madrid 2-2, Auxerre–Ajax 2-1, az állás: 1. (tj.) Real 10, 2. Milan 5, 3. Ajax 4, 4. Auxerre 3. H csoport: Partizan Belgrád–Braga 0-1, Sahtar Donyeck– Arsenal (angol) 2-1, az állás: 1. Arsenal 9 (15-4), 2. Sahtar 9 (7-6), 3. Braga 6, 4. Partizan 0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.